U bent hier:

Regels en mores

Tennis

Begin je net met tennis en wil je een indruk krijgen van de regels? Dan kun je hier op de site van de KNLTB de regels van tennis bekijken.

Wedstrijd

Naast de geschreven regels zijn er ook een aantal ongeschreven regels. Bij een officiële wedstrijd biedt de winnaar van de wedstrijd de verliezer een drankje aan. Vrijwel altijd zal de tegenstander dit accepteren waardoor je na de wedstrijd dus nog eventjes met je tegenstander wat small talk zal hebben onder het genot van een drankje. Soms zijn er verliezers die de winnaar hierna ook een drankje aanbieden. Wat ook kan gebeuren is dat de verliezer dit drankje weigert, vaak zijn dit mensen die op tijd weg moeten.

Competitie

Ook tijdens de competitie zijn er een aantal ongeschreven regels. Deze regels verschillen per team, sommige teams vinden dat je alleen zelfgebakken taart mag meenemen voor bij de koffie en sommige teams willen zelfs met een teamontbijt de dag starten. De dag begint een half uur voor de eerste wedstrijd(ronde) om even koffie/thee/frisdrank te drinken met de tegenpartij. Bij deze drankjes verzorgt de thuisspelende ploeg de (zelfgebakken) taart/cake/koekjes om de gezelligheid alvast wat aan te wakkeren. Nadat alle wedstrijden zijn gespeeld, wordt de dag afgesloten met een drankje met de tegenstanders. De eerste ronde drankjes wordt altijd door de thuisspelende ploeg aangeboden. Dit team kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld bittergarnituur hier bij te bestellen. De meeste teams sluiten de dag af door samen te gaan eten, dit kan ook gedaan worden met andere teams van Obvius. (Zo is er altijd een groep Obvii die graag samen Heel Holland Bakt of Boer Zoekt Vrouw gaat kijken)

De standen van de competitie kunnen worden gevonden op de KNLTB website. Log in op mijnknltb.toernooi.nl met je KNLTB account en selecteer je team om de huidige standen te zien. Captains zijn verantwoordelijk om de standen in te voeren wanneer jullie thuis hebben gespeeld en te controleren of de tegenpartij dit ook goed heeft gedaan. Hoe je deze standen moet invullen wordt uitgelegd tijdens de captainsmeeting, dit is ook gelijk de meeting waar je de ballen en de papieren krijgt.

Mocht je nog andere vragen hebben kan je deze altijd stellen in een mail naar tennis@dstvobvius.nl.

Verjaardagen

Ruben Timmermans

Ruben Timmermans

Sponsoren