D.S.T.V. Obvius

D.S.T.V. Obvius

Welkom


Delftse Studenten Tennis Vereniging Obvius is dit jaar haar veertiende jaar ingegaan en kan nu al gezien worden als één van de grootste studenten sportverenigingen van Delft. Obvius heeft al meer dan 370 leden en het merendeel van hen maakt uitvoerig gebruik van al de mogelijkheden die aangeboden worden.

Bij Obvius is niks verplicht, maar er worden vele mogelijkheden geboden. Deze mogelijkheden zijn er zowel op als naast de tennisbaan. Het belangrijkste bij Obvius is het tennis, maar de gezelligheid is ook zeker een niet te onderschatten punt binnen de vereniging!

Tennis voert natuurlijk de boventoon bij Obvius. Zo wordt er op dit moment op drie dagen training gegeven door ervaren trainers aan tennissers van alle niveaus en kan er door iedereen competitie worden gespeeld. Juist dit brede aanbod maakt Obvius zo populair: er is veel ruimte voor beginners, maar ook zeer ervaren spelers komen bij Obvius aan hun trekken. Er wordt gespeeld vanaf de 4e klasse gemengd en 2e klasse heren zondag competitie! Tegelijkertijd word er ook op zaterdag competitie gespeeld door vele beginnende enthousiastelingen die vooral de gezelligheid hoog in hun vaandel hebben staan.

Er zijn gedurende het jaar naast de trainingen en competitie binnen Obvius veel verschillende tennisactiviteiten, zoals de clubkampioenschappen, het Open Toernooi, clinics, interne toernooien en in de zomer gaan we een weekje op vakantie naar een toernooi ergens in Nederland. Daarnaast worden er ook bezoeken aan officiële tenniswedstrijden georganiseerd, zoals het bezoek aan de Davis Cup en het ABN Amro WTT.

Naast al deze tennisactiviteiten is Obvius ook actief buiten de tennisbaan. Er worden maandelijkse borrels gehouden in Grand Café de Sjees (achter het stadhuis op de markt), er is een introductieweekend en een verenigingsweekend. Daarnaast worden er gedurende het jaar nog een aantal andere activiteiten en feesten georganiseerd.

Oftewel: DSTV Obvius is meer dan alleen een sportvereniging en doet maar weinig onder voor de studentenverenigingen van Delft. Bovendien is Obvius open voor alle studenten van de TU en als je graag tijdens je studie door wilt gaan met tennissen of er juist mee wilt beginnen dan ben je bij Obvius aan het juiste adres. Lidmaatschap is maar 30 euro per jaar!

Activiteiten


 • Zondag - Parade
  Oostsingel | 17:00 - 19:00
  In de Owee kun je ons allereerst vinden tijdens de parade op de Oostsingel op de zondagavond na de eerstejaarsweekenden. Obvius zal duidelijk te herkennen zijn aan de groene kleding en attributen van de vele Obvii.
 • Maandag - Infomarkt
  Markt | 13:00 - 17:45
  Op maandag middag is er een informatiemarkt waarbij iedereen zijn/haar vragen kan stellen over de vereniging of een praatje kan maken met huidige leden.
 • Dinsdag - Sportfeest
  Proteus-Eretes, Rotterdamseweg 362a | 21:00 - 04:00
  Op dinsdag avond is het tijd voor een feestje, bij het Sportfeest bij Proteus. Maak kennis met de leden van Obvius door een drankje te doen bij de stand. Dit feest is gratis en toegangkelijk voor iedereen, ook als je niet de Owee loopt.
 • Woensdag - Search X
  X TU Delft | 11:00 - 15:00
  Krijg al jouw vragen over Obvius beantwoord bij onze stand op de sportmarkt!
 • Woensdag - Beer Games Borrel
  Grand Cafe De Sjees, Markt 5 | 21:00 - 01:00
  Als afsluiter op de sport- en Cultuur dag organiseert Obvius nog een eigen borrel in cafe De Sjees achter het stadhuis op de Markt in het centrum. Hierbij kun je meemaken hoe een borrel van Obvius is en je kunt met nog meer Obvii kennis maken.

Foto's


Wintersport

Roland Garros

Open Toernooi

Verenigingsweekend

Introducee toernooi

Delftse Derby

De commissie


Hey Delftenaren! Wij zijn de introductie commissie van Obvius. Wij zorgen ervoor dat nieuwe leden kennis maken met tennis of de studentikoze gezelligheid langs de baan, of beiden natuurlijk! We organiseren een aantal leuke activiteiten, zowel voor, tijdens als na de Owee. Voor de Owee is de Ladies intro, tijdens de Owee zijn we zondag t/m donderdag op verschillende plekken te vinden. Kijk hiervoor even onder het kopje ‘Activiteiten’! In de eerste weken van het collegejaar hebben we een introweekend, introtoernooi en introdiner met aansluitend een borrel. Voor meer info kunnen jullie ons gerust benaderen, kijk hiervoor bij ‘Contact’. Of nog leuker, kom gezellig eens kijken bij onze activiteiten in de Owee!

De commissieleden
Tristan Bakker
Emy Steenbergen
Emma van Amsterdam
Joris de Gaaij
Misha Bergman
Rens Fransz QQ
Niels van Welzen QQ

Contact


Sport en Cultuur
Sportpark Unit Sport TU Delft
Mekelweg 8
2628 CD Delft